Cum să scrii un CV reușit de marketing

Ești pasionat de brand management, comunicare, conținut sau marketing digital? Dacă da, CVMaker te poate ajuta să-ți atingi obiectivele de carieră. Redactarea unui CV poate părea simplă; totuși, mulți specialiști în marketing încă au nevoie de ajutor pentru a se promova, în ciuda anilor de experiență profesională.

Ai nevoie de sfaturi de specialitate despre cum să scrii un CV bun? CVMaker îți oferă toate instrumentele și resursele de care ai nevoie pentru a-ți crea CV-ul, inclusiv exemple de CV-uri și scrisori de intenție. CVMaker este o platformă de cariere care a evoluat de la un simplu generator de CV-uri la o companie multinațională cu toate instrumentele și funcționalitățile de care ai nevoie pentru a obține jobul visurilor tale.

Ești familiarizat cu ATS? ATS este un sistem de urmărire a aplicanților, un instrument de management al aplicațiilor pentru joburi. În plus, acest software poate scana CV-urile pentru a selecta cei mai potriviți aplicanți. Tipul de informații pe care recrutorii sau sistemele ATS se concentrează sunt anii de experiență, abilitățile și calificările. De aceea, experții CVMaker se asigură că CV-urile sunt potrivite pentru ATS, lucru care te va face să ieși în evidență și să obții mai multe interviuri.

CVMaker oferă instrumente și resurse de ultimă oră pentru a crea un CV bine structurat și conform standardelor din industrie.

Creează-ți CV-ul profesional chiar acum

Cum să scrii un CV de marketing

În caz că schimbi industria ori ești la începutul carierei în marketing, e posibil să nu fii familiarizat cu tehnicile creării unui CV.

Cheia pentru a scrie un CV bun este să vizezi obiectivele tale de carieră prin înțelegerea jobului sau a traseului tău în industria dorită, incluzând calificările și abilitățile. Folosește-ți cunoștințele în marketing și abilitățile de cercetare pentru a te asigura că înțelegi cerințele și încorporează strategic toate informațiile relevante în CV-ul tău.

În medie, recrutorii scanează CV-ul tău în mai puțin de 9 secunde. Știind acest lucru, găsește o modalitate de a compune și structura CV-ul pentru a capta atenția cât mai rapid.

CV-ul principal

Un CV principal servește ca bază pentru adunarea și scrierea tuturor experiențelor, calificărilor, activităților și realizărilor tale într-un singur document. Funcționează ca un instrument de referință cu ajutorul căruia poți selecta toate informațiile specifice relevante atunci când personalizezi CV-ul tău.

A avea toate experiențele tale într-un singur loc este foarte important, economisind astfel timp și energie. Nu va trebui să scrii totul de la zero de fiecare dată pentru fiecare job la care aplici. În schimb, poți copia întotdeauna cele mai relevante informațiile din CV-ul tău principal și să modifici câteva fraze pentru CV-ul specific locului de muncă la care aplici.

CV-ul specific locului de muncă

CV-ul specific locului de muncă trebuie să aibă maxim două pagini, având în vedere că un CV de o pagină este folosit pentru cineva cu puțină sau fără experiență.

Începe procesul tău de scriere prin a te informa despre cultura și viziunea companiei, apoi selectează informațiile relevante din cerințele postului și adaptează CV-ul tău la acele cerințe.

Exemplu CV marketing

Exemplu de CV marketing

Descarcă exemplu de CV marketing

Acest model de CV pentru postul de marketing și PR este al unui profesionist cu peste 8 ani de experiență. Este o persoană pasionată de marketing care caută noi provocări la un alt loc de muncă unde să își dezvolte mai amănunțit cunoștințele. Dacă ai nevoie de alt CV exemplu, CVMaker este locul potrivit.

Ce să incluzi într-un CV de marketing

Redactarea unui CV cu studii de marketing care iese în evidență poate necesita timp și efort din cauza naturii competitive a domeniului. Prin urmare, planificarea timpului tău cu înțelepciune și selectarea unui job specific în care ai fi interesat înainte de a începe să scrii este esențială. Prin redactarea unui CV specific pentru job, vei putea să evidențiezi faptul că ai dedicat timp și efort pentru a cerceta cu atenție rolul, făcându-te să te clasezi mai sus decât alți candidați care trimit CV-uri generice.

Pentru a fi candidatul perfect, CV-ul tău, împreună cu scrisoarea de intenție, trebuie să:

 • Enumere cea mai relevantă experiență anterioară, atât educațională, cât și profesională.
 • Enumere abilitățile tale sociale și practice.
 • Demonstreze că te potrivești cu compania și cu job-ul specific.

Cum să scrii un profil personal în CV-uri de marketing

Înainte de toate, scrie baza profilului tău într-un CV principal și apoi modifică profilul pentru fiecare post la care aplici pentru a te mula pe nevoile și cerințele fiecărui angajator. Scrie un profil clar, concis, și relevant.

Exemple profiluri personale marketing

Exemplu profil personal internship digital marketing

Absolvent atent și organizat specializat în marketing digital și brand management, cu un istoric puternic în publicitate, creșterea pieței și cercetare de piață. Îmi propun să îmbunătățesc strategiile de marketing ale companiei la care lucrez oferind soluții printr-o abordare creativă, dar pragmatică. Caut o poziție entry level sau un stagiu ca marketer junior într-o corporație internațională, cu un mediu de lucru rapid și antrenant.

Exemplu profil personal CV pentru postul de marketing executive

Profesionist dinamic în domeniul marketingului, cu o experiență vastă și diversificată în dezvoltarea și implementarea strategiilor de marketing inovatoare. Cu o abilitate remarcabilă de a naviga medii de lucru dinamice și competitive, am demonstrat capacitatea de a conduce echipe pentru a atinge obiectivele companiilor și de a dezvolta relații strânse cu clienții. Foarte atent la detalii, pasionat de inovație, scopul meu e să aduc contribuții semnificative la creșterea și succesul companiei prin intermediul strategiilor de marketing eficiente și adaptabile la schimbările din piață.

Exemplu profil personal CV marketing specialist România

Un marketing specialist pasionat și creativ, cu o experiență vastă în crearea și implementarea strategiilor de marketing cu impact. Abilități demonstrate în cercetarea de piață, dezvoltarea campaniilor inovatoare și gestionarea eficientă a proiectelor. Cu o viziune strategică și atenție la detalii, sunt concentrat pe creșterea brandului și obținerea rezultatelor într-un mediu dinamic și competitiv. Comunicator eficient și colaborator de încredere, capabil să lucrez în echipă pentru atingerea obiectivelor companiei.

Exemplu profil personal pentru un CV cu specific de marketing

Un profesionist dinamic și creativ în domeniul marketingului, cu o pasiune pentru inovație și o abilitate remarcabilă în dezvoltarea și implementarea strategiilor eficiente de marketing. Cu experiență în cercetarea pieței, analiza datelor și crearea de campanii adaptate, sunt pregătit să aduc valoare adăugată companiei prin intermediul unei abordări orientate spre rezultate și adaptabilă la schimbările din industrie. Comunicator fluent și lider inspirat, capabil să conduc echipe și să inspir colaborarea pentru obținerea succesului într-un mediu competitiv.

Exemplu profil personal pentru un CV de trade marketing manager

Un profesionist dinamic și creativ, cu o expertiză vastă în domeniul trade marketing-ului. Cu o pasiune pentru construirea și implementarea strategiilor inovatoare de marketing, am demonstrat capacitatea de a crea și de a implementa inițiative eficiente pentru creșterea vânzărilor și a cotei de piață. Abilitățile mele analitice și de leadership mă ajută să conduc echipele către atingerea obiectivelor și să gestionez relațiile cu partenerii și clienții într-un mod eficient și profitabil. Determinat să aduc contribuții semnificative la creșterea și succesul companiei prin intermediul strategiilor de marketing adaptate și orientate către nevoile pieței.

Pentru mai multe informații despre cum să scrii o descriere personală în CV, CVMaker e locul perfect!

Ce aptitudini să incluzi într-un CV de marketer

Aptitudinile sunt o componentă esențială a CV-ului tău; ele descriu abilitățile tale și calitățile tale personale. Spre deosebire de idei și teorii, aptitudinile demonstrează că ai o abilitate ori ești expert la un anumit lucru.

Aptitudinile pot fi practice (profesionale) sau sociale (personale).

Exemple de aptitudini practice

Aptitudinile practice se referă la aptitudini concrete și în general tehnice. Spre deosebire de cele sociale, aptitudinile practice sunt abilități care sunt deseori dezvoltate prin exercițiu, cursuri, și experiență practică. O diplomă, certificat, ori rezultatele unui test sunt indicatori comuni pentru o aptitudine practică.

Pentru anumite aptitudini practice dificile cum ar fi programarea, expertiza software, sau design, poate ar fi o idee bună să ai o secțiune dedicată abilităților tale tehnice. În această secțiune ai putea elabora cunoștințele tale legate de anumite programe.

 • Copywriting
 • Design sau web design
 • Automatizare email
 • Producție video
 • Social media marketing
 • Javascript
 • Python

Exemple de aptitudini sociale

Aptitudinile sociale se aplică în toate profesiile datorită capacităților lor și naturii lor sociale. Este o combinație de trăsături de caracter, abilități interpersonale, și calități profesionale care sunt dezvoltate și îmbunătățite în viața de zi cu zi. Gândește-te la modul în care lucrezi și interacționezi cu ceilalți sau cum gestionezi conflictele. În timp ce unele persoane se pot naște cu aceste abilități, altele le învață prin experiențele lor de viață.

 • Abilități interpersonale
 • Comunicare scrisă și verbală
 • Empatie
 • Creativitate
 • Organizat
 • Leadership
 • Analitic
 • Pragmatic
 • Minuțios

CVMaker este locul perfect de unde poți învăța cum să treci aptitudini în CV.

Cum să treci experiența profesională într-un CV de marketing

Experiența profesională, asemenea abilităților, este un alt element de bază al unui CV bun. Indiferent dacă ești un expert cu ani de experiență sau tocmai îți începi cariera, am aprofundat subiectul în articolul nostru despre cum să treci experiența profesională în CV.

Dacă ai deja un job entry level sau un internship, listează toate experiențele relevante în ordine invers cronologică. Susține-ți atribuțiile și realizările cu date concrete și fii cât mai concis posibil. Alege câteva care să se potrivească cel mai bine poziției dorite, scopul fiind să convingi un recrutor că ești potrivit pentru rol.

Creează-ți CV-ul profesional chiar acum

Marketing Manager la XYZ (2018-2020)

Responsabilități principale:

 • Dezvoltarea și implementarea strategiilor de marketing pentru creșterea vizibilității brandului.
 • Coordonarea echipelor interne și externe pentru campanii de marketing și promovare.
 • Analiza pieței și a concurenței pentru identificarea oportunităților și potențialelor probleme.

Realizări:

 • Creșterea vizibilității brandului cu 30% în primul an prin lansarea unei campanii de marketing integrată pe multiple canale.
 • Implementarea unei strategii de marketing digital care a dus la creșterea cu 50% a traficului pe site și a generat o creștere de 25% a conversiilor.

Director Marketing la XYZ (2015-2018)

Responsabilități principale:

 • Dezvoltarea și implementarea planurilor de marketing și bugetelor alocate.
 • Supravegherea activităților de promovare și publicitate, inclusiv campanii online și offline.
 • Monitorizarea performanței campaniilor și ajustarea strategiilor în funcție de rezultatele obținute.

Realizări:

 • Lansarea unei campanii de rebranding care a condus la o creștere a cotei de piață cu 15% în șase luni.
 • Negocierea și implementarea cu succes a unor parteneriate strategice care au adus o creștere de 20% a veniturilor din vânzări în primul an.

Specialist Marketing la XYZ (2012-2015)

Responsabilități principale:

 • Planificarea și implementarea campaniilor de marketing direct și a programelor de loialitate a clienților.
 • Monitorizarea și analizarea datelor de piață pentru a identifica trenduri și a îmbunătăți strategiile de marketing.
 • Dezvoltarea conținutului pentru materialele de marketing și promovare.

Realizări:

 • Crearea și implementarea unei campanii de e-mail marketing care a dus la o creștere de 40% a ratei de răspuns și a conversiilor.
 • Lansarea unui program de loialitate care a crescut retenția clienților cu 25% și a adus o creștere de 15% în veniturile recurente.

Cum să treci educația într-un CV de marketing

Secțiunea de educație este esențială deoarece ajută angajatorii să înțeleagă mai bine calificările și competențele tale pentru un anumit loc de muncă. Poți menționa pe scurt liceul, educația superioară, cursurile profesionale și internship-urile. Deoarece marketingul este o carieră competitivă, enumerarea cursurilor de dezvoltare profesională sau a realizărilor academice te poate ajuta să ieși în evidență față de alți candidați. În plus, acele cursuri și certificări suplimentare arată determinare și angajament pentru succesul pe termen lung.

Exemple de educație într-un CV

 • Diplomă universitară: Include durata studiilor tale cu finalizate sau în curs, numele instituției și titlul oficial al diplomei tale. În plus, menționează și distincțiile sau alte realizări academice relevante din timpul facultății.
 • Dacă nu ai terminat o facultate, ia în considerare adăugarea liceului sau a altor diplome în CV-ul tău. Include doar cursurile relevante pe care le-ai promovat.
 • Certificate: Unele persoane fără formare sau experiență relevantă tind să primească instruire la locul de muncă. Este posibil să-ți fie furnizate resurse pentru a obține un certificat în acest timp. Chiar dacă aceasta este o formă de educație, recomandăm să o pui într-o secțiune numită "Certificate" sau "Formare Profesională" în loc să o combini cu educația ta.

Ce realizări să treci într-un CV de marketing

Într-un CV de marketing este esențial să evidențiezi realizările care demonstrează abilitățile și expertiza ta în domeniul marketingului. Acestea pot include campanii de succes pe care le-ai condus sau la care ai contribuit în mod semnificativ, rezultate măsurabile cum ar fi creșterea vânzărilor sau a conștientizării brandului, feedback pozitiv de la clienți sau parteneri de afaceri și crearea și implementarea strategiilor inovatoare de marketing care au generat rezultate concrete pentru compania ta sau pentru clienții tăi.

De asemenea, este important să menționezi orice premii primite pentru contribuția ta la succesul campaniilor sau proiectelor de marketing. Acestea pot fi premii individuale sau recunoașterea echipei pentru realizările colective. De asemenea, ar trebui să evidențiezi orice experiență de leadership în care ai condus echipe pentru a atinge obiectivele de marketing și să subliniezi capacitățile tale analitice care au contribuit la îmbunătățirea performanței campaniilor și a strategiilor de marketing.

Cum să treci cursuri și certificate într-un CV de marketing

Atunci când adaugi cursuri și certificate într-un CV de marketing, este important să selectezi acele cursuri și certificate care sunt relevante pentru domeniul și obiectivele tale de carieră. Acestea ar trebui să evidențieze abilitățile și cunoștințele cheie necesare pentru a avea succes în marketingul modern. De exemplu, cursuri în analiza datelor, marketing digital, branding, publicitate sau strategii de social media pot fi valoroase pentru a demonstra expertiza în diverse aspecte ale marketingului.

Mai mult decât atât, atunci când listezi cursurile și certificatele, asigură-te că oferi detalii specifice, cum ar fi numele complet al cursului sau certificatului, instituția de unde l-ai obținut, perioada de desfășurare și orice aspecte relevante ale conținutului sau acreditării. Acest lucru îi va ajuta pe angajatori să înțeleagă mai bine nivelul de competență și specializare pe care le-ai dobândit în anumite domenii de marketing. De asemenea, dacă ai obținut certificate sau ai făcut cursuri care sunt recunoscute în industrie sau care sunt asociate cu organizații prestigioase, ar trebui să le evidențiezi pentru a demonstra angajatorilor angajamentul tău față de dezvoltarea continuă și pentru a-ți spori credibilitatea profesională în domeniul marketingului.

Concluzie

Acum că ai toate aceste informații despre cum se face un CV cu specific de marketing, ar trebui să fii pregătit pentru a candida cu încredere la joburile dorite.

Nu uita:

 • Folosește un limbaj profesionist.
 • Fii clar și concis.
 • Folosește cuvinte cheie bazate pe descrierea și cerințele jobului.
 • Folosește un CV principal ca sursă pentru fiecare CV personalizat.
 • Evidențiază-ți abilitățile și calitățile tale specifice.
 • Oferă informații concrete care îți susțin abilitățile.

Întrebări frecvente

Care e cel mai bun format pentru un CV de marketing?

Cel mai bun format pentru un CV depinde în mare măsură de preferințele personale și de industria în care aplici. Cu toate acestea, un format simplu și ușor de citit este întotdeauna preferabil. O structură cronologică este recomandată, cu secțiuni clare pentru educație, experiență de muncă, abilități și realizări relevante.

Cât de lung ar trebui să fie un CV de marketing?

Un CV de marketing ar trebui să fie cât mai concis posibil, concentrându-te pe informațiile relevante și esențiale pentru poziția la care aplici. În general, un CV ideal ar trebui să fie de aproximativ una sau două pagini. Cu toate acestea, în cazul în care ai o experiență vastă și relevantă pentru poziția respectivă, este acceptabil să depășești două pagini, dar asigură-te că fiecare detaliu adăugat contribuie la relevanța și impactul general al CV-ului.

Cum scrii un CV ca marketer fără experiență?

Pentru a scrie un CV ca marketer fără experiență, este important să te concentrezi pe educația ta, pe proiectele relevante și pe abilitățile dobândite în timpul studiilor sau în alte activități. Începe cu o secțiune de rezumat care să evidențieze obiectivele tale profesionale și motivația pentru a lucra în domeniul marketingului. Apoi evidențiază cursurile relevante, proiectele de marketing din timpul studiilor sau intership-uri, abilitățile cheie precum creativitatea, analiza datelor sau abilitățile de comunicare și orice altă experiență relevantă care ar putea atrage atenția angajatorilor.

Cum sunt plătiți marketerii în România?

Salariul marketerilor în România poate varia în funcție de nivelul de experiență și locația geografică. În general, un marketer junior poate avea un salariu de pornire mai mic, în jurul a 3000 de lei, în timp ce un marketer cu experiență și abilități avansate poate câștiga considerabil mai mult, în jurul a 7000 sau mai mult. În medie, salariile pentru marketeri se situează între 3000 și 7000 de lei pe lună.

Creează-ți CV-ul profesional chiar acum

Articole asociate

Mai mult de 112.872 de utilizatori și-au creat deja CV-urile

Cu CV maker, îți poți crea rapid și ușor un CV deosebit și profesional în doar 15 minute.

Creează CV-ul tău

Vei avea cu 65% mai multe șanse de a obține un job