Ce este un CV Europass și cum îl creez?

CV-ul Europass a fost creat ca urmare a forumului european organizat în 1998 cu privire la transparența calificărilor candidaților pentru un loc de muncă. Recunoscut pe plan internațional și mai ales în Europa, CV-ul Europass poate fi utilizat în România! CV-ul Europass permite armonizarea prezentării informațiilor despre candidat. Prin urmare, toate CV-urile Europass beneficiază de aceeași dispoziție în pagină, același format și aceeași structură, care facilitează compararea profilurilor. Fiind disponibil în 27 de limbi, acesta se adresează în special persoanelor care solicită un loc de muncă și care doresc să aplice în Europa, dar care nu știu cum să-și prezinte CV-ul. Cu ajutorul CV-ului Europass, mizezi pe cartea siguranței, fiind sigur că prezentarea CV-ului tău este conformă.

Modelul de CV Europass

Europass cv template

Vrei să începi să-ți creezi CV-ul tău Europass? Nicio problemă! Am realizat un model Europass pentru tine, pe care îl poți descărca și utiliza. Nu-ți va mai rămâne decât să completezi câmpurile necesare. Mai jos, vei găsi linkul necesar pentru descărcarea CV-ului.

Descarcă - Model de CV Europass (Document Word)

Creează un CV profesional chiar acum

Cum este structurat CV-ul Europass?

O comparație rapidă îți va permite să vezi că un CV Europass nu este deloc diferit de unul tradițional. De exemplu, un CV Europass este compus din următoarele părți clasice:

  • Informații personale;
  • Funcție căutată;
  • Experiență profesională;
  • Educație;
  • Competențe personale.

Avantajele și dezavantajele CV-ului Europass

În funcție de locul unde dorești să lucrezi, CV-ul Europass prezintă diferite avantaje și dezavantaje. Este important să le cunoști, pentru a putea decide în cunoștință de cauză dacă CV-ul este adaptat sau nu situației tale!

Principalele avantaje ale CV-ului Europass sunt următoarele:

  • Este recunoscut la nivel internațional. În mod concret, acest lucru înseamnă că structura, formatul și dispoziția în pagină a CV-ul tău vor fi imediat înțelese de către recrutori și companii. Grație prezentării sale unice și fluide, acesta permite recrutorilor să se concentreze doar asupra fondului, conținutului CV-ul tău;
  • Prezentarea pe scurt, la obiect și eficace a competențelor, calificărilor și capacităților tale;
  • Este perfect adaptat persoanelor care doresc să candideze pentru un loc de muncă în Europa.

Principalele dezavantaje ale CV-ului Europass sunt următoarele:

  • Este imposibil să te deosebești cu o prezentare originală a CV-ului;
  • Nu este adaptat tuturor domeniilor și sectoarelor;
  • Nu dispune decât de un singur model standard;
  • Poate crea impresia că este impersonal;
  • Îi lipsește suplețea. Ordinea cronologică este dificil de schimbat.

Ai la dispoziție alternative diferite!

Ai înțeles că CV-ul Europass nu strălucește prin prezentarea sa originală. Dorești să te deosebești și să-ți demonstrezi creativitatea? În funcție de locul de muncă pe care îl cauți, inventivitatea joacă un rol important și trebuie să-ți transpui talentele creative în CV. Cum trebuie să procedezi? Din nefericire, acest lucru nu este posibil cu Europass. Dar, poți utiliza modelele de CV-uri alternative, pe care le-am creat pentru tine, precum:

Creează un CV profesional chiar acum

Pașaportul Europass

Majoritatea persoanelor cunosc Europass grație CV-ului Europass. Totuși, Europass este mai mult decât un simplu CV. Europass este compus din mai multe documente, care formează ceea ce se numește „pașaportul Europass”. În plus față de CV, pașaportul conține documentele următoare:

  • Un pașaport de limbi străine;
  • Documentul de mobilitate Europass;
  • Suplimentul la diplomă;
  • Suplimentul descriptiv la certificat.

Pașaportul de limbi străine

Cu ajutorul pașaportului de limbi străine Europass, poți indica nivelul de cunoștințe lingvistice pe baza normelor internaționale. În plus, poți include toate certificatele și diplomele pe care le-ai obținut pentru o anumită limbă. Cunoașterea fiecărei limbi trebuie indicată pe baza clasamentului european, cunoscut sub numele de Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi (sau CECRL). Mai jos, vei găsi un tablou de corespondențe al diferitelor niveluri de limbă după cadrul european:

Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi Străine Grilă de autoevaluare

Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi Străine. Grilă de autoevaluare - PDF

Documentul de mobilitate Europass

În documentul de mobilitatea Europass, poți detalia cunoștințele, competențele, experiențele profesionale, experiențele de stagiu și activitățile de benevolat și/sau academice pe care le-ai dobândit sau realizat în străinătate.

Documentul de mobilitate Europass se adresează tuturor persoanelor, indiferent de vârsta sau educația lor.

Este important să completezi cu organizația corectă, compania și/sau școala în document.

Europass Mobility

Documentul de mobilitate Europass

Suplimentul la diplomă

Este vorba despre un document în care descrii cunoștințele și competențele dobândite pe parcursul studiilor și învățământului superior. Cu ajutorul suplimentului la diplomă, ajuți recrutorii internaționali să înțeleagă mai ușor diplomele și certificatele pe care le-ai obținut. Suplimentul la diplomă este furnizat de către instituțiile de învățământ după obținerea diplomei de absolvire. Acesta se prezintă în felul următor:

Creează un CV profesional chiar acum


Supliment Europass La Diploma

Suplimentul la diplomă

Suplimentul descriptiv la certificat

Suplimentul descriptiv la certificat este similar cu suplimentul la diplomă. Acesta îi ajută pe recrutori să-ți înțeleagă diplomele și certificatele. Singura diferență între cele două documente constă în faptul că suplimentul descriptiv la certificat este destinat în mod specific învățământului profesional. Poți solicita certificatul după obținerea diplomei.

Articole asociate

Mai mult de 112.872 de utilizatori și-au creat deja CV-urile

Cu CV maker, îți poți crea rapid și ușor un CV deosebit și profesional în doar 15 minute.

Creează CV-ul tău

Vei avea cu 65% mai multe șanse de a obține un job